Expertise

Wij begrijpen hoe data het verschil kan maken

Door onze jarenlange advieservaring in de publieke sector begrijpen we wat er moet veranderen en wat daarbij de uitdagingen zijn: inhoudelijk en organisatorisch. We kennen de wereld van professionals, managers en bestuurders. Het beter gebruik maken van data is voor ons niet een ‘leuk inzicht’ of ‘een mooi plaatje’. Onze data-oplossingen leveren publieke waarde.

We zijn niet alleen een adviesbureau: ons doel is samen met onze opdrachtgevers concrete en duurzame oplossingen te ontwikkelen en daarmee veranderingen te realiseren: doen. Daarvoor gebruiken we de nieuwste skills en mogelijkheden op het gebied van informatietechnologie en data science. Een toelichting van een aantal van onze skills vind je hieronder.

Data Science

Wij gebruiken niet de term Big Data, want wanneer is data Big? Wij gebruiken liever Data Science; het slim analyseren van data op nieuwe inzichten, ongeacht de grootte of complexiteit. Met onder andere Machine Learning-technieken ontwikkelen we modellen voor voorspelling of beslissingsondersteuning. Statistiek, programmeren en computerkracht komen hier samen.

Business Intelligence (BI)

BI-oplossingen zijn tools waarmee alle nodige informatie  wordt verzameld, gecombineerd, geanalyseerd en gevisualiseerd. Afhankelijk van de toepassing ontwikkelen we de tool zelf, binnen software die reeds aanwezig is of gebruiken we services van o.a. Microsoft, Shiny en Qlik. Als basis voor BI realiseren wij Datawarehouses – een plek waar gegevens uit allerlei bronsystemen structureel samenkomen om analyses te kunnen uitvoeren.

Strategy Alignment

Veel organisaties willen meer waarde uit hun data halen. Innoveren met informatie om succesvoller te worden, maar waar moet je beginnen? Wij begeleiden managementteams om een gedeelde ambitie te formuleren, kansrijke vraagstukken te identificeren en een succesvolle veranderaanpak te kiezen. Zo helpen we organisaties succesvoller te zijn.

Ongestructureerde data

Een groot deel van de aanwezige data binnen een organisatie is ongestructureerd. Deze data blijft vaak liggen, omdat analyse hiervan lastig is. Wij kunnen hier echter uitstekend mee overweg! Zo kunnen we allerlei patronen en inzichten uit tekst-data halen, en hier zelfs voorspellingsmodellen op bouwen.

Social Analytics

Ynformed is in staat digitale interacties en relaties van mensen te monitoren, analyseren, interpreteren en visualiseren. Denk hierbij aan het monitoren van risicogroepen op sociale media, het analyseren van mailinteracties op interne en externe verbanden of het in kaart brengen van samenwerking en betrokkenheid op intranetten.

Projectmanagement & Scrum

We gebruiken voor onze projecten de Scrum-werkwijze om flexibel naar een passende oplossing te werken. Onze projectmanagers zijn daarom gecertificeerd Scrum Master. Onze ervaring is dat samenwerken met verschillende experts in een Scrum-team optimaal is voor dataprojecten.

Wij realiseren oplossingen met

Microsoft
Hiemstra en de Vries
Mezuro
TNO
Big Data Value Center
InfoSupport

Wij werken met

Azure
Qlik
Shiny
Rstudio
Python
Is dit voor jou peanuts? Kom Ynformed versterken
Heb je vragen of wil je kennismaken met Ynformed? Bel ons op +31 (0)30 341 01 10.