Onderwijs

Het behalen van diploma’s is de basis voor een succesvol leven. Het voortijdig uitvallen leidt tot werkloosheid, sociale problematiek en zelfs criminaliteit. Het is daarom belangrijk om jongeren zo succesvol mogelijk hun studieloopbaan te laten doorlopen. Dit vraagt om een gerichte aanpak. Bijvoorbeeld een gerichte aanpak voor jongeren die presteren onder hun niveau of voor scholieren die dreigen uit te vallen.

Met onze data science toepassingen krijgen docenten, onderwijsmanagers en leerplichtambtenaren grip op deze materie en kunnen zij jongeren gerichter gaan helpen.

Mogelijkheden

Studiesucces-analyse

Door het analyseren van historische data van leerlingen proberen we te voorspellen welke leerlingen succesvol zullen zijn en welke leerlingen af dreigen te stromen. Deze inzichten bieden handvatten voor een gerichte aanpak zodat meer leerlingen studiesucces behalen.

Voortijdig schoolverlater monitor

Met deze tool kan de ambitie om het aantal voortijdig schoolverlaters nog verder terug te dringen gerealiseerd worden. Het voorspelt welke voortijdig schoolverlaters een grote kans hebben om toch nog een startkwalificatie te behalen. Dit zorgt voor de juiste inzet op de juiste leerlingen.

Anton
Anton Kuijer
Interesse? Neem contact op:
14 juni 2016

Nu én in de toekomst schoolverlaten voorkomen

Lees verder
3 december 2015

Smart Government dringt het onderwijs binnen

Lees verder
Heb je vragen of wil je kennismaken met Ynformed? Bel ons op +31 (0)30 341 01 10.