Werk

De invoering van de Participatiewet in 2015 heeft een verandering teweeggebracht in het domein van werk & inkomen. Gemeenten zijn zowel verantwoordelijk geworden voor het verstrekken van bijstandsuitkeringen als voor het begeleiden van uitkeringsgerechtigden naar werk. Hiervoor worden veel verschillende voorzieningen ingezet. Maar werken die wel? En voor wie werken ze? Wordt er daarnaast geen misbruikt gemaakt van deze uitkeringen?

Met data science kan enerzijds de effectiviteit van de re-integratie worden vergroot en anderzijds misbruik worden tegengegaan.

Mogelijkheden

Re-integratie succes dashboard

Welke mensen stromen binnen de huidige beleid snel uit een bijstandsuitkering en wat is de effectiviteit van re-integratievoorzieningen? Door de invloed van cliëntkenmerken en voorzieningen in beeld te brengen kan er gerichter worden ingezet op specifieke groepen mensen, zodat professionals hen effectiever uit de bijstand kunnen helpen.

Smartbox

Het opsporen van (on)bewuste uitkeringsfraude kost veel tijd en geld. Door een voorspellingsmodel te gebruiken kan je efficiënter mensen met een hoge kans op uitkeringsfraude detecteren.

Ruben
Ruben Peters
Interesse? Neem contact op:
30 augustus 2016

Hoe Data Science helpt om mensen sneller aan het werk te krijgen

Lees verder
9 mei 2016

Datagedreven aanpak re-integratie

Lees verder
Heb je vragen of wil je kennismaken met Ynformed? Bel ons op +31 (0)30 341 01 10.